Velg en side

Glutenfri gjærbakst har hittil vært min verste fiende. Jeg har ikke tall på hvor mange deiger jeg har prøvd å lage, men som aldri har blitt slik jeg vil ha de. Balansen mellom tørt, og alt for bløtt er hårfin, og hittil har mine alltid blitt for tørre. Tidligere i år kom Møllerens med en serie «utrolig at de er glutenfrie», og det er ikke bare det som er utrolig, næringsinnholdet, og smaken er også helt fantastisk. De inneholder lite fett, mye fiber, og er helt uten E-stoffer.

 

I dag tidlig fikk jeg lyst på kanelsnurrer, og da passet det perfekt at jeg hadde en pose «Grove rundstykker» liggende. Jeg tilsatt banan i selve deigen, og fyllet søtet jeg med dadler. Resultatet ble over all forventing, og selv mannen som alltid vil ha mere fyll godkjente disse. For noen kan det virke litt spesielt at de inneholder en del frø, men jeg synes det harmonerte godt, og bidrar til et saftigere resultat.


Oppskrift på glutenfrie og grove kanelsnurrer Ca. 14stk:

Deigen:

  • 1 pose møllerens grove rundstykker
  • 1pk gjær
  • 1ss kardemomme
  • 200g banan
  • 1,5dl lunket vann

Fyll:

  • 7dadler
  • 2ss vann
  • 2ss kanel
  • 50g smør

Fremgangsmåte:
Mos bananen med stavmikser
Ha alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin, og elt i 5min
Kjevle deigen ca. 2 cm tykk
Kjør dadlene og 2ss vann til en glatt masse med stavmikser
Rør inn romtemperert smør, og kanel
Smør blandinger utover deigen, og rull sammen
skjær i 3cm tykke biter, og legg på en stekeplate
Dekk med plastfilm, og sett til heving i 40min
Stek på 200g i 12-15min


Ps: jeg gir meg ikke, og prøver fremdels å lage en deig helt fra bunn, men dette er et veldig godt, og ikke minst raskt alternativ. 

Pin It on Pinterest