God morgen
Er du glad i havregrøt? Det er vi, men av og til blir vi litt lei av konsistensen, og da er det godt med en liten vri. Vi kaller det bakt havregrøt, eller frokostkake- du kan velge selv, men bare husk at selv om det ser ut som en kake er den ikke søt. Om du er en av de som foretrekker grøten søt, kan du tilsette søtning etter eget ønske. Thora synes blåbærene er søte nok i seg selv, mens Ole liker å ha på litt honning eller vanilje-kesam på toppen. Denne «kaken» er ganske mektig, og vi pleier å dele den i to og toppe den med kesam, og nøtter.
Oppskrift på en liten kake:
- 2DL havregryn (Glutenfri)
- 1dl Kesam (Laktosefri)
- 1ts bakepulver
- 0.5dl vann
- 1egg
- ½ts Vaniljepulver
- 1dl blåbær (vi bruker frosne)
Framgangsmåte:
Bland sammen alt, og ha i en liten springfor 11 cm. Har du ikke det kan du bruke noe annet som tåler varme, men da må du tilpasse steketiden.
Stek på 200grader i Ca. 35min. Den skal være gylden oppå, og myk inni, men ikke flytende.
#Hverdagsfit