Velg en side

Har du fått med deg at vi har fokus på grønnsaker i hele januar?
Januar er måneden vi alle ønsker å bli sunnere, og mange av oss gjør en helomvending i matveien, men er det egentlig nødvendig? Det kommer selvfølgelig an på hva du tidligere har spist, og hva målet ditt er. En god start uansett mål og utgangspunkt er å innføre grønnsaker i alle måltider. Mange synes grønnsaker er fryktelig kjedelig, og hvis man spiser den samme blandingen hver dag forstår vi godt at man bli lei. Derfor har vi lyst til å vise dere forskjellig måter å tilberede grønnsaker på, og i dag var det hjertesalat som stod for tur.

Vi laget to varianter, og har du lyst til å se livesendingen vår kan du se den her: facebook 
Når det gjelder mengde kommer det an på hvor glad i grønnsaker du og din familie er, og om det er hovedelementet eller et tilbehør.

Oppskrift på bakt salat:

  • Hjertesalat
  • Tomater
  • Løk
  • Olivenolje, salt og pepper

Vask og kutt grønnsakene i biter. Husk at mindre biter trenger kortere tid i ovnen
Tilsett litt olivenolje, salt og pepper, og stek på 210grader i Ca 10-15min, eller til løken er myk, og salaten gylden i kantene

Oppskrift på hjertesalat med pære, blåmugg og valnøtter:

  • Hjertesalat
  • Stangselleri
  • Reddik
  • Pære
  • Vårløk
  • Appelsin
  • Blåmugg
  • Valnøtter

Vask og kutt alle grønnsakene og frukten i små biter
Del osten i terninger, og nøttene i biter
Bland alt godt sammen, og smak evt. til med salt og pepper

Man kan også ha blåmuggen og valnøttene noen minutter i ovnen. Da blir nøttene sprø, og osten enda mykere.
Hvis du ikke liker blåmugg kan du bytte den ut med en annen type ost.

Vil du ha daglig mat inspirasjon og gode tips? 
Følg oss gjerne på facebook og snapchat: Saetnanskjokken

Pin It on Pinterest