Har du fast fiskedag i uken? Det har vi, eller fast er den ikke, for hvilken dag det blir varier alt etter når vi har tid, og mulighet til å svinge innom en ferskvare disk. Selvsagt kan man bruke frossenfisk, eller fryse ned selv, men å dra å se på råvarer er noe vi liker, og ofte kommer vi hjem med en annen type fisk enn vi først tenkte. At vi er flinke til å spise fisk kommer ikke så godt frem på bloggen, og det er dumt for vi vet at mange synes det er vanskelig å varmebehandle fisk, og finne tilbehør som passer. Det skal vi ta tak i, og fremover har vi planer om å dele masse spennende oppskrifter med dere.
I dag er det torskefilet som står på menyen, og oppskriften er både enkel og smakfull. Det eneste du trenger å gjøre er å kutte poteter og grønnsaker, tilsette litt olje og krydre også gjør ovnen resten av jobben for deg. Enklere blir det ikke, og det liker vi!
Oppskrift til middag for to:
- 300g torsk
- 250g potet (jeg brukte mini-mandelpotet. Har du ikke det, kan du kutte de i tynne skiver)
- 100g plommetomat
- 1ss Olivenolje
- 100g Paprika (jeg brukte 3 små i forskjellige farger)
- 1 Rødøk
- 3fedd Hvitløk
- Oliven
- 2ss sitronsaft
- 1ss Dill
- Salt og pepper
- Evt. rømme eller kesam
Fremgangsmåte:
Del potet, paprika og løk i små båter, og ha i en ildfast form
Tilsett tomater, ønsket mengde oliven, og 3 fedd hvitløk (Knus de med knivbladet for å frigjøre smak)
bland inn 1ss olivenolje, salt, pepper og dill
Stek på 220grader i Ca. 10min, eller til poteten begynner å bli møre
Gni litt salt, pepper og sitron på torsken
Tilsett torsken i den ildfasteformen
Skru ned temperaturene på ovnen til 185grader, og stek videre til fisken flaker seg, og poteten er ferdig. Torskefilet min var nokså tynn, og trengte kun 7små minutter.
Server gjerne med rømme eller kesam
#Hverdagsfit