Disse rundstykkene er en stor favoritt, og selv når jeg er syk frister de. De er enkle å lage, og trenger verken lang elting eller heving – helt perfekt å servere nystekt til helge frokosten, eller putte i matboksen. De er også glutenfri, og vil du ha dem laktosefri kan du bruke laktosefri kesam istedenfor cottage cheese.

 

Oppskrift på ca. 10 rundstykker

  • 400g mager cottage cheese
  • 4egg
  • 1ts bakepulver
  • 350-400g glutenfrihavregryn
  • Frø eller nøtter til topping

Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser
Form rundstykkene med hånden, og legg på stekebrett med bakepapir
Deigen er ganske klissete, og det kan lønne seg å ha vann på hendene
Strø over frø eller nøtter
Stek på 200 grader i 25-30 min

Har du lyst på daglig inspirasjon og gode mat-tips?
Følg oss gjerne på facebook og snapchat: saetnanskjokken

Gratis Smaksskole ebok!

Jeg har laget en ebok om smak, krydder og smarte tips!

Den er helt gratis! Få den tilsendt idag, så ses vi på neste matkurs!

Pin It on Pinterest