Disse rundstykkene er en stor favoritt, og selv når jeg er syk frister de. De er enkle å lage, og trenger verken lang elting eller heving – helt perfekt å servere nystekt til helge frokosten, eller putte i matboksen. De er også glutenfri, og vil du ha dem laktosefri kan du bruke laktosefri kesam istedenfor cottage cheese.
Oppskrift på ca. 10 rundstykker
- 400g mager cottage cheese
- 4egg
- 1ts bakepulver
- 350-400g glutenfrihavregryn
- Frø eller nøtter til topping
Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser
Form rundstykkene med hånden, og legg på stekebrett med bakepapir
Deigen er ganske klissete, og det kan lønne seg å ha vann på hendene
Strø over frø eller nøtter
Stek på 200 grader i 25-30 min
Har du lyst på daglig inspirasjon og gode mat-tips?
Følg oss gjerne på facebook og snapchat: saetnanskjokken