Velg en side

Jeg er som dere kanskje vet, alene hjemme denne uken. Kona er i Oslo, og da må jeg lage maten min selv- hehe. Selve matlagingen er ikke problemet, men jeg må innrømme at det å lage mat til en, ikke alltid er like enkelt. For det første kommer råvarene ofte i store forpakninger, og for det andre er det ikke like stas å spise alene når man er vant til å være to, men mat må man ha.

I går ble det blomkål- og purreløksuppe med sprøstekt spekeskinke. Du kan også bruke kun blomkål, men purreløken bidrar til syrlighet og fylde, og velger du å lage den uten purreløk, anbefaler jeg å smake til suppen med litt sitron.  Mange har nok sterkest forhold til posesuppe, men denne varianten går så fort, at hurtigposene knapt klarer å følge med i svingen – og smaksforskjellen trenger jeg vel ikke å nevne noe om? Hvis det blir rester kan man fint fryse de ned, og enkelt varme det opp i en kjele på lav varme. Jeg sprøstekte spekeskinke i ovnen på 200 grader i ca. 10 min, og toppet det med ristede solsikkekjerner.


#Chefsaetnan

 

Pin It on Pinterest