Jeg er som dere kanskje vet, alene hjemme denne uken. Kona er i Oslo, og da må jeg lage maten min selv- hehe. Selve matlagingen er ikke problemet, men jeg må innrømme at det å lage mat til en, ikke alltid er like enkelt. For det første kommer råvarene ofte i store forpakninger, og for det andre er det ikke like stas å spise alene når man er vant til å være to, men mat må man ha.

I går ble det blomkål- og purreløksuppe med sprøstekt spekeskinke. Du kan også bruke kun blomkål, men purreløken bidrar til syrlighet og fylde, og velger du å lage den uten purreløk, anbefaler jeg å smake til suppen med litt sitron.  Mange har nok sterkest forhold til posesuppe, men denne varianten går så fort, at hurtigposene knapt klarer å følge med i svingen – og smaksforskjellen trenger jeg vel ikke å nevne noe om? Hvis det blir rester kan man fint fryse de ned, og enkelt varme det opp i en kjele på lav varme. Jeg sprøstekte spekeskinke i ovnen på 200 grader i ca. 10 min, og toppet det med ristede solsikkekjerner.


#Chefsaetnan

 

Gratis Smaksskole ebok!

Jeg har laget en ebok om smak, krydder og smarte tips!

Den er helt gratis! Få den tilsendt idag, så ses vi på neste matkurs!

Pin It on Pinterest