Halloween nærmer seg, og selv om meningen er delt om dagen, synes vi det er fint at butikkene bogner av flotte gresskar. Gresskar er en råvare vi sjeldent bruker, men vi har latt oss inspirere og laget mini gresskar-pai på pinne. Gresskar og honning går som hånd i hanske, og vi har byttet ut alt hvitt sukker med lokal honning. Honningen hentet vi på Fornes gård i Hegra. De selge to forskjellige typer; en sommerhonning og en lynghonning. Vi klarte ikke bestemme oss for hvilken vi likte best, og tok med oss begge hjem. Har du lyst til å prøve den nydelige honningen kan du enten ta turen til Fornes går, eller besøke de på en av mange julemarked de fremover skal delta på.
Oppskriften kan se lang ut, men dette er en enkel oppskrift som også passer for nybegynnere.
Vi anbefaler deg å lese hele oppskriften før du begynner, og vil du gjøre det enda enklere kan du droppe pinnen.
Oppskrift på Ca. 20 små paier
Paideig:
- 100g smør (*laktosefritt)
- 40gram honning
- 2eggeplommer
- 300g glutenfritt mel
- 1ts bakepulver
- 2ss mager kesam (*laktosefri)
- + cake pops pinner eller ispinner
Gresskarfyll:
- 100g gresskar
- 1ss honning
- 1klype salt
Honningtrekk:
- 3ss honning
- 4plater gelatin
- konditorfarge i ønsket farge
Fremgangsmåte:
- Pisk smør og honning luftig (det blir ikke like hvitt som smør og sukker)
- Tilsett eggeplommene og pisk videre til det er godt blandet sammen
- Bland inn resten av ingrediensene
- Form deigen til en ball, dekk med plastikk, og legg i kjøleskapet i minst 20min
- Legg deigen i kjøleskapet i minst 20.min
- Skrell gresskar, del i små biter og kok mør
- Sil av vannet, og tilsett 1ss honning og en liten klype salt
- Mos med gaffel eller stavmikser
- Kjevle deigen til 0,5cm tykkelse, og stikk ut i ønsket form – jeg brukte en sirkel med 6cm diameter
- Legg litt gresskarfyll på midten av halvparten av sirklene
- Legg pinnen på slik at enden er midt i sirkelen, og bruk den andre sirkelen som lokk
- Klem godt sammen i kantene. – Gjerne med en gaffel
Stek på 185 grader i 8-10min til de er gylden i kanten - Legg gelatin i bløt
- Varm honningen i en liten kjele, den trenger ikke å koke, men må være rundt 70 grader
- Tilsett konditorfarge, og gelatinen
- La honningen avkjøle seg slik at den begynner å stivne, men husk at det blir gele når den er helt kaldt
- Legg pai-pinnene på en rist med bakepapir under, og hell gelene over, eller dypp pinnen i honning-gelee
#Hverdagsfit & #ChefSaetnan