Hei på dere
Er du lei av å spise de samme grønnsakene dag etter dag, og skulle ønske du var mer kreativ? Den følelsen kjenner vi godt igjen. I en hektisk hverdag er det ikke alltid like enkelt og å være kreativ, og spesielt når man står på butikken og tenker så det knaker. Det er så enkelt og gå for det man kan og kjenner, men selv om kokt og stekt kan smake helt tipp topp, er det fint å variere for å ikke bli lei. Å utfordre seg selv på kjøkkenet er både morsomt og lærerikt. Mestringsfølelsen som dukker opp i det man lager en ny rett , eller oppdager en nysmakskombinasjonen er helt fantastisk, og du kommer garantert til å ha lyst til å fortsette å variere og eksperimentere. Vi har samlet 4 fantastisk gode tilberedningsmetoder på gulrot, og håper du lar deg inspirere til å bli flinkere på å variere
Hasselbakt gulrot med dill:
Oppskrift for 2 personer
- 2 store gulrøtter
- 1 ss olivenolje
- 1ts dill
- salt og pepper
Skjær gulrot i tynne skiver, men kun 2/3 igjennom slik at den så vidt henger sammen
Bland olivenolje, dill, salt og pepper og pensle over gulrøtten
Stek i 20-25 min
Gulrot og ingefærpuré
oppskrift på puré til to personer
- 350g gulrøtter
- 10gram ingefær
- saften fra ½ sitron
- Litt salt
Skrell gulrøttene, og kutt i små biter
Legg gulrøttene og ingefær i en kasserolle, og tilsett vann slik at det så vidt dekker over gulrøttene
Koke møre, og tilsett evt. mer vann ved behov.
Når gulrøttene er ferdig kokt skal nesten alt vannet ha fordampet
Mos gulrøttene og ingefæren med en stavmikser
Smak til med salt, og sitron
Råmarinert gulrøtter
oppskrift til 2 personer
- 200gram gulrøtter
- 1ss olivenolje
- 1ss sitronsaft
- 1ss finkuttet persille
- Litt salt
Skrell og del gulrøttene i ønskede biter. Jeg strimlet mine med en ostehøvel, men du kan også rive dem på et rivjern.
Smak til med olivenolje, sitron, persille og salt.
Karamelliserte gulrøtter med appelsin og persille
Oppskrift for 2 personer
- 4-5 små gulrøtter
- ½ appelsin
- 10gram smør
- 1ss finkuttet persille
- En klype salt
Del gulrøttene og legg dem i en stekepanne
tilsett litt vann i bunn av pannen og kok gulrøttene slik at de så vidt er møre
Tilsett smør og saften fra en ½ appelsin
dryss over salt og persille