Velg en side

Torsdags tatiaki, og kokkens lille hemmelighet

Jeg må innrømme en ting. Jeg liker ikke stekt og kokt laks. Hittil har jeg holdt det tett til brystet, og voktet hemmeligheten som om det skulle stått om liv og død. Jeg har unngått samtaleemnet, og jattet med når jeg har fått det servert. Som nordmann føler jeg en...

Den enes død, den andres brød

En god natt søvn gjorde susen, og i dag føler jeg meg mye bedre. Dagen har blitt tilbrakt på kjøkkenet med kaffekoppen i hånden, og mamma ved min side, og det er så innmari hyggelig og etterlengtet. Skravla har gått i ett, og jeg har bare hatt lyst til å stoppe tiden,...

Blåsbort-vær og smoothie-juice

God kveld, eller kveld er det vel streng tatt ikke, men jeg er ikke helt i form, og morgen, ettermiddag, og kveld har stort sett vært lik. Jeg har vekslet mellom å ligge på sofaen under pleddet ved siden av ovnen, eller i senga under dyne med litt friskere luft, og...

Lever du livet fullt ut nå, eller venter du på “bedre tider”?

Stopp opp, og kjenn på livet!  De “små øyeblikkene”  kan ikke planlegges, de dukker bare opp og da må du være åpen for å nyte dem. Jeg skjønner ikke hvorfor vi kaller de små øyeblikk? De er langt i fra små, og for meg er de selve livet. Det er så enkelt å...

Kast pulverposen, og lag béarnais fra bunn på under 5 min

Béarnaise må være nordmenns favorittsaus, og utvalget av pulverposer, og ferdigsauser på butikken er stort, men hvem skal man velge? INGEN! Det er ingen av ferdigsausene som kan måle seg med en hjemmelaget, og når man først skal unne seg en kaloribombe bør den også...

Kan man lage béarnaise uten egg?

For en stund fikk vi en hyggelig mail av ei som har egge-allergi i familien, og som ønsket å vite om man kan lage béarnaise uten egg. Hun var lei av pose béarnaisen, men hadde ikke funnet en oppskrift uten egg, og det er ikke så rart for béarnaise er basert på egg....

Kjøttelskerens våte drøm

Her kommer innlegget mange av dere har etterlyst, og ventet på. Vi Nordmenn elsker biff, og spiser gjerne en god biffmiddag når vi skal kose oss litt ekstra. Mange synes det vanskelig å steke den perfekt, og spørmålet om hvordan man gjør det dukker ofte opp, men hva...

Frokostkake: bakt havregrøt med blåbær

God morgen Er du glad i havregrøt? Det er vi, men av og til blir vi litt lei av konsistensen, og da er det godt med en liten vri. Vi kaller det bakt havregrøt, eller frokostkake- du kan velge selv, men bare husk at selv om det ser ut som en kake er den ikke søt. Om du...

Fiskeform: torsk med tomat, paprika og potet

Har du fast fiskedag i uken? Det har vi, eller fast er den ikke, for hvilken dag det blir varier alt etter når vi har tid, og mulighet til å svinge innom en ferskvare disk. Selvsagt kan man bruke frossenfisk, eller fryse ned selv, men å dra å se på råvarer er noe vi...

Spiser du deg frisk eller syk?

«Du er kokk, så klart kan du lage mat, det er jo enkelt for deg» og «Råvarene du bruker er ting jeg aldri har hørt om» Hver eneste dag får jeg kommentarer om hvor enkelt det er for meg å lage mat, og at råvarene jeg bruker er helt ukjente for folk. Jeg ser ikke på...

Glutenfrie havre-og gulrotlapper på en tirsdag, er det lov da?

Lapper på en tirsdag, er det lov da? Ja så absolutt! Disse grove havre-og gulrotlappene er så næringsrike og gode at de bør stå på menyen så ofte som mulig. Jeg spiste dem til frokost i dag, og forsvinner de ikke i løpet av dagen, tror jeg jammen jeg skal unna meg dem...

Men først må vi lære å spise riktig.

Du kan bli hva du vil, og du kan oppnå alt du ønsker, men først må du lære deg å spise riktig. «Uten mat og drikke, duger helten ikke» er et godt kjent ordtak, og det er ikke uten grunn. Det er en stor sannhet i ordtaket, men det ordtaket ikke nevner noe om er at...

Spansk potetomlett

Søndag allerede, og det er duket for det siste potet innlegget. Det vil si, vi skal så klart ikke slutte å lage retter med potet, men av de 7 potetrettene vi hadde planlagt denne uken, gjenstår det potetomelett. Tidligere i dag diskuterte vi hvilken av rettene vi...

Lørdags-kosemat for to- bakt søtpotet

God Lørdag. Jeg titter innom med enda en søtpotet oppskrift, men denne gangen er det en middag. Bakt søtpotet er en av mine store favoritter, og jeg synes det er skikkelig kosemat som absolutt kvalifiserer til en god lørdagskveld. Man kan toppe poteten med det man...

Vi har en stor gladnyhet

Tidligere i uken var vi på et spennende møte med Stjørdals-Nytt, som gikk over all forventning. Frem til jul kommer vi til å ha ukentlige mattips på http://www.s-n.no/. Dette er en stor gladnyhet som vi er stolte av å fortelle. Å få dele våre mat glede med andre...

Grisegod ytrefilet av svin

Her om dagen da jeg var på butikken kom jeg over lekre “svinekoteletter”  uten ben, eller rettere sagt ytrefilet av svin med en fin liten fettkappe. Pakken inneholdt to fine kjøttstykker, og prisen var absolutt overkommelig. Jeg har ikke sett de tidligere,...

Franskinspirert potetsalat med kantareller og sprø spekeskinke

Dette er latterlig enkel rett som smaker helt vanvittig godt. Jeg hadde fint kunne servert en liten porsjon til forrett, eller stek litt kjøtt og servert den ved siden av. Mengde beregning er litt vanskelig å si, ettersom den har mange bruksområder. Jeg kan lett spise...

Thora- hvorfor blogger du ikke om trening?

Der er mange som har fått med seg at jeg studerer til å bli personlig trening, og lurer på hvorfor jeg ikke blogger om trening. Det er også noen som lurer på om jeg har mistet interessen for trening ettersom jeg ikke lenger legger ut like mange bilder i treningstøy....

Fløtegratinerte poteter

I dag deler vi oppskriften på fløtegratinerte poteter, og denne videoen har vi gledes oss til å vise dere. Vi har allerede fått noen henvendelser om hvordan man lager det, og det forstår vi godt for det smaker jo helt himmelsk. Håper dere alle har en fin høstferie og...
Side 5 av 7« Første...34567

Pin It on Pinterest