Her om dagen da jeg var på butikken kom jeg over lekre “svinekoteletter” uten ben, eller rettere sagt ytrefilet av svin med en fin liten fettkappe. Pakken inneholdt to fine kjøttstykker, og prisen var absolutt overkommelig. Jeg har ikke sett de tidligere,...
Dette er latterlig enkel rett som smaker helt vanvittig godt. Jeg hadde fint kunne servert en liten porsjon til forrett, eller stek litt kjøtt og servert den ved siden av. Mengde beregning er litt vanskelig å si, ettersom den har mange bruksområder. Jeg kan lett spise...
I dag deler vi oppskriften på fløtegratinerte poteter, og denne videoen har vi gledes oss til å vise dere. Vi har allerede fått noen henvendelser om hvordan man lager det, og det forstår vi godt for det smaker jo helt himmelsk. Håper dere alle har en fin høstferie og...
I går kveld mens kona var på trening slang jeg sammen en vaffelrøre med potet, dill og sennep. Da hun kom hjem tok vi med oss vafler og tilbehør til pappa. Bonusmamma, og to av søsknene var også hjemme, og vi seks koste oss glugg i hjel med potetvaffel, kremet sopp,...
God mandag, og god potetferie, eller velkommen tilbake til hverdagen. Solen skinner i Trøndelag, og de allerede vakre høstfargene blir enda flottere. I dag tar mange av oss høstferie, og flere har sikkert planene klare. Vi skal ikke på ferie, men skal likevel prøve å...
Er det flere som er glad I tomatbønner? Jeg digger det, og spiser det gjerne til frokost eller lunsj. De man kjøper på boks er for så vidt ok, men de inneholder ofte mye rart, og er tilsatt sukker. Jeg liker best å lage mine selv, og foretrekker at det er litt fart...
Hold hatten! – Lørdagsmiddagen er reddet, og selv om du kanskje spiste taco til middag i går, kan du fint spise denne i dag! Linsetaco har blitt en stor slager her i huset, og det med god grunn. At linser passe så godt til tacokrydder høres kanskje ikke sant...
Vi elsker kesam, men det har dere kanskje skjønt? Hittil tror jeg vi har klart å lure inn kesam i Ca. tredje hver oppskrift, og enda har vi mange på lur. Kesam kan brukes i både varme, og kalde retter, og etter det vi har erfart kan man både steke, bake og koke det....
Opp av senga, og inn i treningstøyet, akkurat slik jeg liker det! jeg er ikke kjent for å renne ned saltimene på mitt lokale treningssenter, men forandring fryder, og i høst tenker jeg å prøve å være flinkere på det. BUT FIRST COFFEE- og i dag ble dagens første...
God tirsdag folkens! Jeg skjønner ikke hvor tiden blir av, dagene flyr forbi, og nå er det bare 5 små dager til vi skal i bryllup. Det blir stas, men før den tid er det mye som skal gjøres, og jeg håper kjolen rekker frem i tiden. Altså, kjoler og bryllup er bare et...
Jeg starter uken i treningstøy, og er på vei ut døren på en liten joggetur. Jeg er litt spent på om værgudene er med meg. Det ser ikke så verst ut fra her jeg sitter, men vi bor i Trøndelag, og her kan selv sommerdager lure synet. Det blir bare en rolig liten økt, for...
Her i huset holder vi hviledagen hellig, og starter alltid med en god frokost. Når jeg sier hellig, mener jeg ikke kirker, og null arbeid, men hellig som i at den dagen setter vi at til hverandre, og får unna ukens siste gjøremål sammen. Da vi begge jobbet i...
Det er lørdag, og for mange betyr det potetgull og dipp mens favoritt programmet ruller på tv-skjermen. Potetgull er en av våre store svakheter, og har du lyst til å prøve å lage det selv, kan du se hvordan vi gjør det her. Selv om potetgull er godt, er det av og til...
For en stund siden plukket vi en hel masse plommer, og etter et mislykket syltetøyforsøk har resten blitt liggende i kjøleskapet. Jeg synes plommer er kjempe godt, men i år må jeg innrømme at jeg foretrekker de fra butikken – Er det i det hele tatt lov å si? I går...
Er du glad i smoothie? Jeg simpelthen digger det, og har ofte en flaske stående i kjøleskapet klar til å «grab and go». Det er også en enkel måte å få i store og små ekstra frukt og grønnsaker, og velger man riktig ingredienser kan man nyte det med god samvittighet...
Hverdagen: uendelig tidspress, tidlige morgner, unger skal leveres, hektisk jobb, huset skal vaskes, ærender skal gjøres, barn skal følges opp, kjærlighet skal pleies, og oppå det hele kommer maten. Alle er slitne, ungene er sultne, og den minste er grinete. Maset om...
Er det bare vi som spiser enorme mengder epler på høsten? Allerede tidlig i august begynte vi å glede oss til at de Norske eplene skulle ankomme butikken, og nå er de her for fullt. Vi er forsåvidt glad i epler året rundt, men det er noe spesielt med de sprø, saftige,...
Vi har tidligere delt denne videoen på facebook, og siden den ble tatt så godt i mot har vi lyst til å dele den her på bloggen også. Å lage potetchips er veldig enkelt, og her viser vi dere to forskjellige måter å lage det på. Som dere vet er vi opptatt av et sunt, og...
Grønnkålen er på sitt beste, og det må vi utnytte så lenge vi kan! heldigvis er sesongen i Norge lang, men jeg vet å ta vare på den likevel. Har du smakt grønnkålchips før? Det har lenge vært populært i USA, men det er først nå de siste årene jeg har sett det i norske...
Fin fredag folkens. Jeg skal straks hive meg i bilen og fyke til fjells. Vi skal på helgetur til Geilo med et vennepar, og planen er å prøve oss på både fjelltur og Zip-line. Jeg har også hørt rykter om en varm badstue og basseng så denne helgen kan vel ikke bli annet...