Velg en side

7 gode grunner til å lage mat fra bunn

God mandag. Håper dere har hatt en fin start på uken, og er klar for en ny uke med god og sunn mat. Vi har planelaggt masse spennende oppskrifter, og gleder oss til å dele de mer dere. Vi kickstarte uken med 7 gode grunner til hvorfor vi lager all maten vår fra bunn....

Sunnere karamell fudge- uten sukker og laktose

God søndag fininger Etter all karamellsnakket i går har jeg cravet på det konstant, og måtte gi etter for fristelsen. Da jeg spiste sukker var karamell fuge en av mine favoritter i smågodt hylla, og selv om det fint kan lages uten...

Sukkerfri salt-karamell, sjokolade og nøttekake

La meg være den første til å roper høyt at sukkerfritt ikke er synonym med sunt. Når det er sagt betyr det ikke at man ikke skal unne seg noe godt søtet med søtningsmiddel, eller at man skal ha dårlig samvittighet over å spise det, men det er viktig å ikke lure seg...

Når sjokoladesuget melder seg

Det er bare en ting som er verre enn å dra sulten på butikken, og det er å komme sulten hjem, og være så skrubbsulten at du ikke orker tanken på å lage noe. De gangene det skjer, har jeg alltid lyst til å trykke i meg noe usunt, og helst noe søtt, salt og med masse...

Skumlepiker

Happy halloween. Har du feiret dagen i dag? Vi har i grunn ikke merket stort til dagen, men nå når kvelden kom, og søtsuget meldte seg tenkte vi at det var en perfekt anledning til å bruke gresskarrestene vi hadde liggende i kjøleskapet. Det tok Ca. 25min fra start...

Let’s start the week with some sunday talk

La oss starte uken med litt søndags-prat. Er det bare jeg som synes det er ekstra hyggelig å diske opp med en god søndagsmiddag? Jeg minnes hvor fine søndagsmiddagene hos besteforeldrene i barndomsårene var. Jeg vet ikke om det var maten som gjorde opplevelsen så bra,...

Pumkin-pai på pinne

Halloween nærmer seg, og selv om meningen er delt om dagen, synes vi det er fint at butikkene bogner av flotte gresskar. Gresskar er en råvare vi sjeldent bruker, men vi har latt oss inspirere og laget mini gresskar-pai på pinne. Gresskar og honning går som hånd i...

Torsdags tatiaki, og kokkens lille hemmelighet

Jeg må innrømme en ting. Jeg liker ikke stekt og kokt laks. Hittil har jeg holdt det tett til brystet, og voktet hemmeligheten som om det skulle stått om liv og død. Jeg har unngått samtaleemnet, og jattet med når jeg har fått det servert. Som nordmann føler jeg en...

Den enes død, den andres brød

En god natt søvn gjorde susen, og i dag føler jeg meg mye bedre. Dagen har blitt tilbrakt på kjøkkenet med kaffekoppen i hånden, og mamma ved min side, og det er så innmari hyggelig og etterlengtet. Skravla har gått i ett, og jeg har bare hatt lyst til å stoppe tiden,...

Blåsbort-vær og smoothie-juice

God kveld, eller kveld er det vel streng tatt ikke, men jeg er ikke helt i form, og morgen, ettermiddag, og kveld har stort sett vært lik. Jeg har vekslet mellom å ligge på sofaen under pleddet ved siden av ovnen, eller i senga under dyne med litt friskere luft, og...

Kast pulverposen, og lag béarnais fra bunn på under 5 min

Béarnaise må være nordmenns favorittsaus, og utvalget av pulverposer, og ferdigsauser på butikken er stort, men hvem skal man velge? INGEN! Det er ingen av ferdigsausene som kan måle seg med en hjemmelaget, og når man først skal unne seg en kaloribombe bør den også...

Kan man lage béarnaise uten egg?

For en stund fikk vi en hyggelig mail av ei som har egge-allergi i familien, og som ønsket å vite om man kan lage béarnaise uten egg. Hun var lei av pose béarnaisen, men hadde ikke funnet en oppskrift uten egg, og det er ikke så rart for béarnaise er basert på egg....

Kjøttelskerens våte drøm

Her kommer innlegget mange av dere har etterlyst, og ventet på. Vi Nordmenn elsker biff, og spiser gjerne en god biffmiddag når vi skal kose oss litt ekstra. Mange synes det vanskelig å steke den perfekt, og spørmålet om hvordan man...

Frokostkake: bakt havregrøt med blåbær

God morgen Er du glad i havregrøt? Det er vi, men av og til blir vi litt lei av konsistensen, og da er det godt med en liten vri. Vi kaller det bakt havregrøt, eller frokostkake- du kan velge selv, men bare husk at selv om det ser ut som en kake er den ikke søt. Om du...

Fiskeform: torsk med tomat, paprika og potet

Har du fast fiskedag i uken? Det har vi, eller fast er den ikke, for hvilken dag det blir varier alt etter når vi har tid, og mulighet til å svinge innom en ferskvare disk. Selvsagt kan man bruke frossenfisk, eller fryse ned selv, men å dra å se på råvarer er noe vi...

Glutenfrie havre-og gulrotlapper på en tirsdag, er det lov da?

Lapper på en tirsdag, er det lov da? Ja så absolutt! Disse grove havre-og gulrotlappene er så næringsrike og gode at de bør stå på menyen så ofte som mulig. Jeg spiste dem til frokost i dag, og forsvinner de ikke i løpet av dagen, tror jeg jammen jeg skal unna meg dem...

Spansk potetomlett

Søndag allerede, og det er duket for det siste potet innlegget. Det vil si, vi skal så klart ikke slutte å lage retter med potet, men av de 7 potetrettene vi hadde planlagt denne uken, gjenstår det potetomelett. Tidligere i dag diskuterte vi hvilken av rettene vi...

Lørdags-kosemat for to- bakt søtpotet

God Lørdag. Jeg titter innom med enda en søtpotet oppskrift, men denne gangen er det en middag. Bakt søtpotet er en av mine store favoritter, og jeg synes det er skikkelig kosemat som absolutt kvalifiserer til en god lørdagskveld. Man kan toppe poteten med det man...

Vi har en stor gladnyhet

Tidligere i uken var vi på et spennende møte med Stjørdals-Nytt, som gikk over all forventning. Frem til jul kommer vi til å ha ukentlige mattips på http://www.s-n.no/. Dette er en stor gladnyhet som vi er stolte av å fortelle. Å få dele våre mat glede med andre...

Pin It on Pinterest