Er du en av de som er glad i Freia påskeeggene? Mannen i huset synes de er gode på smak, men mektig og kvalmende. Vi har lenge tenkt at det må være mulig å lage en friskere krem, og etter litt prøving fant vi ut at sitron var svaret. At vi fikk til å lage sukkerfrie...
God morgen, og riktig god vaffeldag. I dag er det den store vaffeldagen, og det betyr at du kan spise så mange vafler du vil. Jeg kan ikke si at dagen vekker noe barndomsminner, og streng tatt husker jeg ikke første gang jeg høre om dagen. Vafler er uansett alltid er...
I morgen er det den store vaffeldagen, og her i huset elsker vi å markere slike dager. I år faller dagen på palmesøndag, og vi har selvsagt laget skikkelig sunne påskevafler med hint av appelsin. Før du leser videre må du ha et åpent sinn, og love at du ikke blir...
Det nærmer seg påske, og høysesong for godteri og søtsaker. Påsken er kun noen dager i året, og for mange av oss er aktivitetsnivået så høyt at vi kan unne oss «vanlige» søtsaker uten problem. Jeg synes likevel det er kjekt å ha sunne alternativ, og spesielt når de...
I går ryddet vi i kjøleskapet, og i istedenfor å kaste de halvslappe grønnsakene laget vi en taco variant. Det kan du også gjøre, og om du ikke har de samme grønnsakene som vi bruke gjør det ingenting. I dette innlegget er det ikke selve ingrediensene som «gjør...
Disse meksikanske middags vaflene med mais er til ære for min mais-gale mann. Han er faktisk så glad i mais at han gjerne spiser en hel boks alene, og vel så det. Vi er storforbrukere av de glutenfrie maislefsene som nylig ankom butikkhyllene, og bruksområdet på disse...
Dette innlegget skulle egentlig komme i går, derav navnet “meatless monday”, men da kvelden kom, og vi begge hadde vært på trening krasjlandet vi totalt, og innså at det var best å ta tidlig kveld. Det tar på med mandag si. Denne uken har vi så mye...
Hei dere, Ole her. – Husker dere meg? Jeg er den andre halvparten i Sætnanskjøkken, ja han dere knapt ser fortiden. Jeg har vært med å lage noe av maten, men den siste tiden har min kone tatt seg av det aller meste. Jeg har savnet å skrive til dere, og nå som jeg...
Hei dere Lørdagene blir som dere vet, ofte brukt på kjøkkenet. I dag hadde jeg planer om å lage to forskjellige kjeks, men før jeg visste ordet av det hadde jeg blandet alle ingrediensen i samme bolle, og da var det likegreit å gi det er forsøk. De ble...
Er det ikke fantastisk når man kan spise sunt, velsmakende og skikkelig digg? Vi snakker smelta ost, og herlige smaker som får man til å tro at denne retten umulig kan være så sunn, proteinrik, glutenfri, lavkarbo vennlig uten å være kaloribombe også så næringsrik da!...
I det siste har jeg blitt mer og mer glad i knekkebrød. Tidligere syntes jeg det var tørt, og måtte ha dunge med smør får å få det ned, men nå kan jeg gjerne spise det helt uten smør, og da er det ekstra godt om knekkebrødet smaker mer enn bare mel. Disse...
Kål er en av de grønnsakene vi ofte glemmer, og bruker den mest på høsten. Det er i grunn bare tull, for det er en av de grønnsakene som er i sesong hele året, også holder det seg godt i kjøleskapet. Vi har hatt et hode liggende i kjøleskapet siden før jul, og ved å...
Sunn, rask og velsmakende middag på 10 minutter, høres ikke det fint ut? Mandager er favorittdagen min på alle måter bortsett fra matfronten på formiddagen. Vi handler nemlig som regel på ettermiddagen, og det betyr at det kan være ganske sørgelig i kjøleskapet frem...
Årets første smoothie er laget, og at det skulle gå så mange dager er et lite under. Jeg elsker smoothie, og spiser eller drikker det hele året. En frisk grønn smoothie er etter min mening helt perfekt på en kald vinterdag, og gir meg den lille ekstra boosten jeg...
Jeg har prøvd å skrive dette innlegget flere ganger, men ordne har stokket seg, og historien har ikke gjenspeilet følelsene. Å skrive noe så følsomt og sårt er ikke enkelt, og ved å skrive, og ikke fortelle er det leserens oppgave å tolke. Det er det for så vidt...
Har du fått med deg at vi har fokus på grønnsaker i hele januar? Januar er måneden vi alle ønsker å bli sunnere, og mange av oss gjør en helomvending i matveien, men er det egentlig nødvendig? Det kommer selvfølgelig an på hva du tidligere har spist, og hva målet ditt...
Vi prøver å bli flinkere til å spise fisk, og hver uke tenker vi å teste ny type, men ender ofte med torsk. Fruen er ingen stor fan av rød fisk, og ettersom vi sjeldent er innom ferskvaredisken er det torsk som ofte er tilgjengelig. Torsk er en av mine favorittfisker,...
Disse rundstykkene er en stor favoritt, og selv når jeg er syk frister de. De er enkle å lage, og trenger verken lang elting eller heving – helt perfekt å servere nystekt til helge frokosten, eller putte i matboksen. De er også glutenfri, og vil du ha dem laktosefri...
I kveld viste Ole dere en rødkålsalat med frisk vinaigrette på facebook. Vi stekte litt kalkunfilet og spise den til middag. Det ble en smakfull og frisk middag med masse flotte farger. her kommer oppskriften: Oppskrift til 2 personer ¼ fersk rødkål 1 vårløk 1...
Vi går lysere tider i møte, og mange av oss begynner allerede å tenke på sommerkroppen 2018. Det er også mange som bruker det nye året til å starte nye og sunnere vaner, men hvor skal man egentlig begynne? Å spise sunnere trenger ikke å bety store endringer, og mange...