Velg en side

Det er ikke ofte tradisjonell husmannskost står på menyen her, men i dag slo vi til med en skikkelig hjemmelaget fiskegrateng. Vi har laget den med en vri, og lagt inn ekstra grønnsaker og protein. Sausen er laget med spinat, og blomkål, og det beste er at den ikke inne holder noe unødvendig stivelse. Den inneholder også cottage cheese som gjør hele måltidet ekstra proteinrikt og fyldig. Istedenfor bacon har vi brukt en magrere variant, nemlig kalkunbacon.

 

Velbekommet, og håper du har lyst til å lage den

 

Oppskrift på hjemmelaget fiskegrateng for 3-4 personer

  • 400g hvit fisk
  • 2dl melk
  • 200g cottage cheese
  • 100g blomkål
  • En neve spinat
  • 200g (glutenfri) pasta – gjerne en med linser/erter
  • 4glutenfrie knekkebrød (vi brukte Semper musliknacke med havre, kokos og tranebær)
  • 1pakke kalkunbacon
  • Muskat
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte:
Kutt blomkål i småbiter, og kok mør sammen med spinat
Kok pastaen, og legg i bunn av en ildfast form
Bland cottage cheese, og melk i en kjele og gi det et oppkok
Når melken er varm tilsetter du kokt blomkål, og spinat, og kjører det glatt med stavmikser
Smak til sausen med salt, pepper og muskat
Kutt fisken i små terninger,  og vend inn i sausen
Hell sausen, og fisken over pastaen, og bland alt sammen
Knus knekkebrødene over, og legg kalkunskivene på toppen
Stek på 220grader i Ca. 20-25min

Sever gjerne med råkostsalat

Pin It on Pinterest